ARTVİN BAROSU ARALIK AYI FAALİYET RAPORU
Tarih: 2.01.2023| Okunma Sayısı: 247

ARTVİN BAROSU ARALIK AYI FAALİYET RAPORU
2 Aralık 2022: 01.12.2022 tarihinde, Mersin Barosu üyesi Av. Abdullah Çabuk’a karşı mesleki faaliyetini yerine getirdiği esnada yapılan fiziki saldırıya tepki göstermek amacıyla açıklama yayınlandı.
3 Aralık 2022: 3 Aralık Engelliler günü kutlandı.
5 Aralık 2022: Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 88. yıl dönümünde Artvin Barosu Kadın Hakları Komisyonumuz basın açıklaması gerçekleştirdi.
8 Aralık 2022: İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi olması üzerine basın açıklaması yayınlandı.
10 Aralık 2022: 10 Aralık 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile her yıl 10 Aralık günü kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili açıklama yayınlandı.
-Artvin Baro Başkanı Av. Ayla Varan, Artvin Kadın Dayanışma Platformu’nun İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması skandalını protesto etmek için düzenlediği basın açıklamasına katıldı.
12 Aralık 2022: Artvin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Elif Oya Gültekin 11 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen TÜBAKKOM Yürütme Kurulu toplantısına katıldı.
-Artvin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Elif Oya Gültekin ve Kadın Hakları Komisyon Üyesi Av. Aylin Karagöz 12 Aralık Pazartesi günü Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından fonlanan, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının ana faydalanıcısı olduğu “Türkiye’de Kadınların Adalete Erişimlerinin Desteklenmesi Projesi” kapanış toplantısına katıldı.
17 Aralık 2022: Artvin Baro Başkanı Av. Ayla Varan, Baro Avukatları Av. Necdet Aydın, Av. Yüksel Çorbacıoğlu, Av. Merve Güven Lokumcu ile birlikte Türkiye Barolar Birliği’nin Çanakkale’de gerçekleştirilen 37’nci Olağan Genel Kurulu’na katıldı.
21 Aralık 2022: Artvin Baro Başkanı Av. Ayla Varan ve yönetim kurulu üyesi Av. Elif Oya Gültekin, Artvin Valisi Yılmaz Doruk'u ziyaret etti.
-Artvin Barosu’nun da Barosu’nun da aralarında olduğu 61 Baro, CMK ücret tarifesinin, Avukatlık Ücret Tarifesi dikkate alınarak iyileştirilmesi ve KDV oranının yüzde 1’e indirilmesini istedi.
23 Aralık 2022: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Artvin Şube Yönetimi, Ekim ayında gerçekleşen 27’nci Olağan Genel Kurul’da yeniden Başkan seçilen Artvin Baro Başkanı Av. Ayla Varan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
26 Aralık 2022: Artvin Baro Başkanı Av. Ayla Varan 49’uncu Baro Başkanları Toplantısına katıldı.

28.03.2024
AV. AYLA VARAN

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.